skip to Main Content

Het ontstaan van Green florist

Het keurmerk Green florist staat voor duurzaam ondernemen in de breedste zin.
Green florist product staat voor bloemen die op een duurzame wijze zijn geteeld.
Green florist shop staat voor een duurzame bedrijfsvoering van de zelfstandige bloemist.

Het ontstaan van Green florist

Het Green florist keurmerk is een initiatief van Topgeschenken Nederland B.V. en is het enige keurmerk dat de duurzaamheid van samengestelde boeketten in de bloemensector traceerbaar maakt. De organisatie staat voor de visie ‘Elke dag een stukje groener’. Zij maakt zich hard voor een duurzame bedrijfsvoering waarbij aandacht is voor natuur, mens en milieu. Samen met haar strategische partners gaat zij voor een zo klein mogelijke footprint en een zo groot mogelijke, positieve impact op de zo geliefde bloemensector.

Herkomst en totstandkoming
Ook zijn er geluiden uit de markt die een bijdrage hebben gehad in de totstandkoming van het duurzaamheidskeurmerk. Zo vinden we het steeds belangrijker om te weten waar onze producten vandaan komen en hoe deze tot stand zijn gekomen. Voor levensmiddelen bijvoorbeeld is dat heel normaal, terwijl dit voor samengestelde boeketten nog niet te achterhalen was. Met het Green florist keurmerk zijn bloemen traceerbaar van kweker tot in samengesteld boeket. Daardoor kan gewaarborgd worden dat de boeketten duurzaam zijn en bloemisten ondernemen op een manier die positief bijdraagt aan natuur, mens en milieu.

Belang duurzaamheidsparagraaf groter
Tegelijkertijd neemt de maatschappelijke discussie over milieu en duurzaamheid hand over hand toe. Veel grote retailers nemen het voortouw door hun inkoopstrategie hierop aan te passen. Daarbij zit ook de overheid niet stil; Wet- en regelgeving worden steeds vaker nadrukkelijk bepaald door de duurzaamheidsparagraaf, zowel lokaal als landelijk. Met het Green florist keurmerk wordt er een oplossing geboden in deze vraag naar bewijsvoering.

elke-dag-een-stukje-groener
Back To Top