skip to Main Content
Lancering: Green Florist – Hét Duurzame Keurmerk

Lancering: Green florist – hét duurzame keurmerk

Met de lancering van het Green florist keurmerk is er een nieuw duurzaamheidskeurmerk binnen de bloemenbranche geboren. Met Green florist voorziet Topbloemen.nl in de groeiende vraag naar duurzame boeketten. Het is het enige keurmerk dat de duurzaamheid van samengestelde boeketten in de bloemensector traceerbaar maakt.

Maar niet alleen boeketten staan centraal binnen het keurmerk, zoals bij voorgaande keurmerken wel het geval was. Het keurmerk Green florist staat voor duurzaam ondernemen in de breedste zin, dus niet alleen het product maar ook een duurzame bedrijfsvoering. Daarmee wordt een garantie gegeven van duurzaamheid van kwekerij tot ontvanger.

“Als organisatie staan wij voor een duurzame bedrijfsvoering, één waarbij wij zoveel mogelijk rekening houden met natuur, mens en milieu. Dit keurmerk stelt ons in staat om ook onze strategische partners, zoals de aangesloten bloemisten, daarin mee te nemen.” – Edwin van Arkel, oprichter en eigenaar van Topbloemen.nl.

Van de zelfstandige bloemisten die het keurmerk willen dragen wordt verwacht dat zij voldoen aan een aantal harde eisen. Een duurzame bedrijfsvoering staat hierin centraal. Bloemisten met het keurmerk dragen aantoonbaar op een positieve manier bij aan natuur, mens en milieu.

Door het aanzienlijk verhogen van duurzame inkoop heeft Green florist als doelstelling de vraag naar duurzaam geteelde bloemen te vergroten en daarmee de bloemenbranche elke dagje een stukje groener te maken.

Back To Top