skip to Main Content
Topbloemen.nl Komt Met Verbeterde Green Florist Shop-certificering

Topbloemen.nl komt met verbeterde Green florist shop-certificering

Topbloemen.nl heeft besloten de certificering voor Green florist shop aan te passen en met een nieuwe verbeterde versie te komen. Dit na goed overleg met SMK (beheerder van de certificering ‘Barometer duurzame bloemist’).

Directeur van Topbloemen.nl, Edwin van Arkel, zegt: “Wij koersen nu op een soort ‘Barometer duurzame bloemist’-plus. Dat wil zeggen, dat onze eisen en wensen op productniveau voor certificering als Green florist shop uitgaan boven de criteria van SMK en ook verder gaan. Onze klanten hebben behoefte aan boeketten die op duurzame wijze zijn geteeld. De Barometer duurzame bloemist kijkt meer naar de bedrijfsvoering en minder naar de inkoop van bloemen.’’

Met de verbeterde Green florist shop-certificering gaat Topbloemen.nl de diepte in. Het minimaal verplichte aandeel ingekochte bloemen die op een duurzame wijze geteeld zijn zal flink worden opgevoerd. ”We gaan vooral bezien wat er specifiek voor de Topbloemen-bloemisten aan voordeel te behalen is. Zo is bezorgen bij ons bijvoorbeeld aan de orde van de dag, dus komt er bijzondere aandacht voor bijvoorbeeld elektrische auto’s.’’

Topbloemen.nl gaat voor ‘alles of niets’. Met onze landelijke dekking bereiken wij veel met een geheel duurzaam netwerk van aangesloten bloemisten. Onze klanten willen graag duidelijkheid en zekerheid. Daarom is ons streven om binnen de komende drie jaar alle 350 Topbloemen-bloemisten te certificeren als Green florist shop.

Onze accountmanagers zullen alle bloemisten die zich al hebben aangemeld of al gecertificeerd zijn ook telefonisch nader informeren. Al gecertificeerde bloemisten worden op kosten van Topbloemen.nl op een later moment opnieuw gecertificeerd. Het al verrichte werk zal niet voor niets zijn geweest. Ook in de nieuwe certificering komen vergelijkbare thema’s aan bod.

Topbloemen.nl verwacht medio a.s. maart het nieuwe certificeringschema rond te hebben.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top